ÖREBRO

Tydligare riktlinjer för Ekeskolan

Det samarbete som Ekeskolan i Örebro haft med sina elevers hemkommuner under de senaste sju åren, när skolan bara haft visstidsutbildning, kommer till nytta nu när Ekeskolan återigen blivit statlig specialskola efter ett regeringsbeslut..

Ekeskolans rektor, Christina Nordquist, är glad över regeringens beslut. För hon menar att under de senaste sju åren har det varit många oklarheter om skolan och vilka som kunnat söka den. 

Sedan 2001 har de elever som velat gå på Ekeskolan bara kunnat erbjudas en visstidsutbildning på skolan. Det har inneburit att de inte kunnat bli inskrivna för hela utbildningen, utan tvingats ansöka till skolan årsvis.

När nu skolan återigen blivit en statlig specialskola kommer det innebära en tryggare och stabilare skolgång för elever med funktionshinder.

Under den tid som visstidutbildningen funnits på Ekeskolan så har en nära kontakt utvecklats mellan skolan och elevernas hemkommuner, och den kommer att vara kvar även när skolan blir specialskola, säger Christina Nordquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".