Kumla

Kumlan för politiskt färgad enligt kd

Oppositionen i Kumla kommun tycker att det är dags att låta fler röster bli hörda på ledarplats i tidningen ”Kumlan” som går ut till alla hushåll. Kommunstyrelsens ordförande, Dan-Åke Moberg (s) skriver på ledarplats i varje nummer. Och hans budskap är för politiskt färgat, menar Per Holm (kd).

- Den sista tiden har han ju kritiserat regeringen och kritiserat Nerikes Allehanda och eftersom inga andra får komma till tals så tycker vi att det här är snett, säger kristdemokraternas Per Holm.
- De som kritiseras borde få en chans att komma till tals. Samtliga partier kan få komma till tals i en given fråga där alla partier får svara, så att våra medborgare ser våra skillnader och vad vi är överens om.

Som ett exempel tar Per Holm upp hur kommunalrådet Dan-Åke Moberg inför valet 2006 skrev en ledare med rubriken ”Vi ska vinna valet”.

I Kumla har socialdemokraterna egen majoritet. Lennart Eriksson, ledande socialdemokrat i Kumla menar att Moberg har all rätt att skriva på ledarplatsen i Kumlan eftersom socialdemokraterna styr kommunen, och för övrigt menar han att ledaren inte är så politiskt färgad.
- Jag tror att Per Holm är lite avundsjuk på oss socialdemokrater för att vi fick sådan stor framgång i valet. 
- Ledaren skrivs tillsammans med cheftjänstemännen, och de diskuterar tillsammans vad den ska innehålla. Sedan är det naturligtvis Dan-Åkes ord, och han är socialdemokrat så han använder naturligtvis sin bakgrund när han uttrycker saker och ting, säger Lennart Eriksson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista