länet

Fåglar ska locka turister

Fågelturismen skulle kunna öka rejält i Örebro län. Det visar en ny rapport som Regionförbundet Örebro presenterat. Projektledare Thomas Eriksson säger att det gäller att marknadsföra naturområdena på rätt sätt.

Tomas Eriksson som har kikat närmare på vilka möjligheter till utveckling som faktiskt finns för den fågelrika marken föreslår att turister från Sverige eller från utlandet ska kunna köpa ett färdigt paket. 
- Man kan till exempel titta på tranor vid Kvismaren en dag,  nästa dag så åker man upp till Knuthöjdsmossen i Hällefors och tittar på myrens fåglar och tredje dagen så åker man en båttur på Vättern, eller nånting sånt.
Han hoppas att både privatpersoner, företag och researrangörer vill vara med och bidra till att dra igång paketen. 
- Så att vi får en storsatsning.

Och att det finns intresse för fåglar är Thomas Eriksson övertygad om.
- Nästan alla människor är intresserade av fåglar, vare sig man har en fågelmatning vid huset eller åker ut och tittar på sångsvanar i Tysslingen en gång om året.
- Sen finns det många andra länder som till exempel England där fågelskådning är otroligt stort. Jag tror att vi skulle kunna få hit engelsmän, de vill se våra hackspettar och ugglor, för det har de inte där.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista