Inga fältassistenter i Lindesberg i kväll

Det är stora skillnader i vilka resurser kommunerna i länet sätter in för att ha koll på ungdomarnas Valborgsfirande i kväll. I Örebro kommer sex fältassistenter att finnas ute på stan, men i Lindesberg finns inga. Det är beklagligt, tycker Ninni Badh-Grändås som är drogsamordnare i norra Örebro län där Lindesberg ingår.

Förberedelserna inför valborg ser alltså olika ut i länets kommuner, och det baseras på hur stökigt det brukar vara under valborgsmässoafton. I Lindesberg brukar det vara ganska lugnt på Valborg, och därför har polisen gjort bedömningen att det räcker med att bara polisen finns på stan under valborgsmässoafton.

I Nora däremot har det tidigare varit väldigt stökigt med mycket ungdomsfylla och därför satsar nu kommunen för andra året i rad på ett alkolholfritt disko, där ungdomarna måste blåsa i en alkoholmätare för att komma in.

I Örebro satsar man i år rejält med sex fältassistenter, extra polisresurser plus att alla fritidsgårdar kommer att vara öppna, medan det i Lindesbergs kommun allstå inte kommer finnas en enda fältassistent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".