Storstenshöjden

Vänstern kritiserar försäljningsbeslut

Vänsterpartiet kommer att överklaga Örebro kommuns beslut, om det blir en försäljning av skidanläggningen Storstenshöjden till arrendatorn. Det säger Marie Wirde på vänsterpartiet i Örebro.

Underhållet av anläggningen skulle kosta stora pengar, enligt fastighetsnämndens ordförande moderaten Hannah Ljung, samtidigt har arrendatorn sagt sig villig att köpa hela rasket. Prislappen är 1,6 miljoner kronor, vilket en opartisk värderingsman kommit fram till. Kommunens bokförda värde är 5,7 miljoner kronor.

Men vänsterpartiet är inte ensamt i sin kritik av affären, där bara en köpare är aktuell. Även föreningslivet grymtar över att inte få chansen. Varken Örebro slalomförening eller ILJL ekonomiska förening får lägga bud.

Men Hannah Ljung, moderat ordförande i fastighetsnämnden håller trots kritiken och risken för överklagan fast vid sitt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".