Frövi

Namninsamling mot höga hastigheter

Över hundra Frövibor kräver att kommunen ingriper mot dom höga farterna på Vannebodagatan nära Fröviskolan. Nu har en namninsamling lämnats in till kommunalrådet Anders Larsson. Fredrik Kjellberg bor längs gatan med sina tre barn tycker att bilarna kör alldeles för fort.

Fredrik Kjellberg har i ett par års tid försökt få Lindesbergs kommun att göra något åt de höga farterna, men hittills har inget hänt. Detta trots att kommunen gjorde egna hastighetsmätningar redan 2006. Enligt Fredrik Kjellberg visar de på att bilarna i genomsnitt kör i över 90 kilometer i timmen, trots att det är en 50-sträcka.

Under våren har Fredrik Kjellberg på en hemsida på nätet samlat in över 100 namn som hann i onsdags lämnade över till kommunalrådet, centerpartisten Anders Larsson.

Till Sveriges Radio Örebro säger Anders Larsson att han ska ta upp frågan i kommunens Trafikgrupp. Han tycker att det de boende berättar inte alls låter bra, men vill inte lova något innan Trafikgruppen har diskuterat frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".