örebro

Fick varor för miljonbelopp stulna

Det är fortfarande oklart hur några tjuvar i helgen kunde stjäla varor för uppemot en miljon kronor från butiken Bilradioservice i Örebro. Tjuvarna blev aldrig upptäckta trots att butiken är utrustad med larm.

Under måndagen har de anställda inventerat butiken för att få en mer exakt bild av vad tjuvarna fick med sig.

Det är mestadels mobiltelefoner, men även GPS och bärbara datorer som stals berättar Lars Martinsson som är säljare och delägare i företaget Bilradioservice i Örebro.
-Det var en chock att komma ner, med uppbrutna ståldörrar,  där de har använt kapar och sågar.


Enligt Lars Martinsson har företaget satsat en hel del på säkerheten.
- Vi har ståldörrar, vi har ronderad bevakning, alltså att det slumpvis kommer väktare och tittar och vi har elektroniska larm.


Lars Martinsson säger att larmet hade gått men att det sedan klickade någonstans:
- De har inte fått upp det på sina skärmar och har alltså inte kunnat registrera något inbrottslarm. Som vi ser på det så är det hos väktarna det är fel.

Vaktbolaget G4S fick aldrig något larm från butiken. Det säger företagets informationschef Roland Berndt till Sveriges Radio Örebro. Hur det kunde bli så har han ännu ingen förklaring till. G4S ska nu tillsammans med Bilradioservice och det företag som installerat larmet försöka ta reda på var i larmkedjan något har gått snett.

Polisen har ännu ingen misstänkt för miljonstölden i Örebro. Men informationschefen Torbjörn Carlson säger att polisen har en del att arbeta med och tror att det går att hitta de skyldiga.