Arbogamorden

Tyska kvinnan förklarar sitt Arbogabesök

Under den tyska kvinnans naglar fanns inte DNA från de mördade barnen i Arboga eller deras mamma. Den misstänkta har nu berättat vad hon gjorde i staden på morddagen.

Den svenska polisen hade på måndagen inte fått analyssvar om det fanns främmande DNA på skrapningar från hennes naglar, uppgav länskriminalens chef Bo Forsman för Aftonbladets nätupplaga.
Men från den tyska åklagarmyndigheter kom besked: -Vi hittade inget DNA som matchade något av offrens, sade Kathrine Söfker, presstalesman vid åklagarmyndigheten i Hannover.
Polisen i Tyskland har ännu inte fått analyssvar från tyskans kläder.
Den 31-åriga kvinnan omhäktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för två mord och ett mordförsök. Hon nekar till brott.
Enligt Vestmanlands Läns Tidning på nätet har hon nu förklarat varför hon var i Arboga den 17 mars. -Hon har lämnat en redogörelse som jag anser är ytterst plausibel, säger kvinnans försvarare Per-Ingvar Ekblad. -Både hon och jag som hennes försvarsadvokat vill naturligtvis räta ut de eventuella frågetecken som finns. Hon är ju misstänkt för ett ytterst allvarligt brott och då finns det naturligtvis skäl för henne att berätta vad hon gjort, säger han till vlt.se.
På tisdagen återupptas förhören med kvinnan, som överlämnades från Tyskland till Sverige den 29 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista