Obolaffären

Ska förhöras på hemlig ort

Ekobrottsmyndigheten räknar med att få förhöra Bo Johansson, som är en av huvudägarna till skandalomsusade Obol Investment. Via underhandlingar med Johanssons advokat, har åklagaren fått löfte om att hålla ett förhör.

Enligt löftet ska förhöret ske mycket snart på en förutbestämd hemlig ort, säger Staffan Granerfeldt, som är statsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten till Piteå-Tidningen.

För en månad sedan skulle det hållas konkursförhandling mot Obol i Örebro tingsrätt, men förhandlingen ställdes in eftersom det inte gick att få tag på företrädaren, örebroaren Jan Saradlic.

Sedan Obolaffären avslöjats i slutet av 2006 har en rad investerare givit sig till känna till myndigheter och advokater. De har förlorat 50-60 miljoner kronor som placerats i Obol. Både Bo Johansson och Jan Saradlic gick under jorden efter avslöjandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista