Fotograf Frank Augstein, Scanpix.

Mc-klubben Bandidos till Örebro

Den kriminella mc-klubben Bandidos kan vara på väg att etablera sig i Örebro. På klubbens hemsida står det nämligen att det numera finns ett så kallat prospect chapter i Örebro, det vill säga en provklubb.

Där tidigare mc-klubben Hog Riders hade sina lokaler på Holmen i Örebro, är deras skylt nertagen. Det finns uppgifter om att Hog riders medlemmar i Örebro, som tidigare varit anhängare av mc-klubben Hells Angels, numera bytt sida och i stället skulle stödja Bandidos.

På flera andra håll i landet har kommuner utnyttjat sin förköpsrätt till lokaler, för att på så sätt förhindra etablering av mc-klubbar.
Hur Örebro kommun eventuellt kommer att agera är oklart.

På Bandidos hemsida kan man läsa att de har gett upp myndigheters och politikers sätt att se på lagen och att de går sin egen väg. Att Bandidosmedlemmar inte vill vara laglydiga medborgare och att de som inte tycker likadant ska hålla sig ur vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista