Örebro

Inte tillräckligt bra företagsklimat

Företagsklimatet i Örebro är inte tillräckligt bra, men trenden går åt rätt håll. Det säger moderaternas politiske sekreterare i Örebro, Christoffer Buchholz. 
I Svenskt Näringslivs senaste ranking har Örebro bara klättrat ett fåtal platser till 161 plats. En kommun i den storleken borde ligga högre upp.  

Som vi tididgare har berättat går företagsklimatet i Örebro uppåt, men utvecklingen är mycket långsam. Det visar Svenskt Näringslivs senaste ranking.
Christoffer Buchholz som är moderaternas politiske sekreterare i Örebro säger att företagsklimatet inte är tillräckligt bra.
-Men jag tycker att det är viktigt att notera att trenden går åt rätt håll, vi går uppåt. Vi har ju ändå klättrat ett 30-tal placeringar under de senaste tre åren.

Enligt Svenskt Näringsliv bör en stad i Örebros storlek ligga betydligt högre upp på listan, än på den 161:a plats som Örebro ligger på nu. Och Christoffer Buchholz håller med.

- Vi ska ligga högre, avsevärt mycket högre. Vårt mål är ju att hamna bland de 50 bästa.
Men den borgerliga alliansen som styr Örebro kommun har inte specificerat inom vilken tidsram det ska ske. Kommunen jobbar för fullt med att förbättra företagsklimatet, menar Christoffer Buchholz.
- Både inom politiken och näringslivskontoret så arbetar vi målmedvetet för att förbättra våra kontakter med näringslivet. 

Han menar då bland annat det näringslivsråd som regelbundet träffas.
- Där får företagarna berätta om vad de tycker och tänker om den kommunala verksamheten som har med näringslivet att göra.