Foto:Claudio Bresciani/Scanpix
NORA

Upprörda föräldrar efter beslut om Dalkarlsbergs skola

Ett fult, fräckt och fegt agerande, så låter några av de omdömen som socialdemokratiska ordföranden Svenerik Nykvist får, så här dagen efter beskedet om att han vill lägga ner skolverksamheten för barn i Dalkarlsberg, utanför Nora.

Helena Vilhelmsson, centerpartisk politiker i Nora tycker det är ett fräckt agerande.

Det finns en tydlig hetta i ilskan mot agerandet i frågan om Dalkarlsbergs skola. Det ena handlar om rapporten från expertisen. Det andra handlar om hur politikerna vill slippa ta upp den här frågan i kommunfullmäktige.

Hittills har skolnedläggningar behandlats av fullmäktige, men nu säger socialdemokratiske nämndordföranden Svenerik Nykvist att det här inte handlar om nedläggning. Visserligen ska inga barn gå i skola längre men eftersom dagiset, dvs förskolan blir kvar, så är det här inte en neläggning menar han. Och därför inte en fråga för fullmäktige.

Camilla Sörman med barn på skolan, men också poltisikt aktiv i socialdemoktatiska partiet, tycker att det här svider särskilt hårt eftersom det är hennes egna partikollegor som tar beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista