Arbogamorden

Kvinnan fortsatt häktad för morden

En sko är polisens senaste spår i utredningen kring morden på två små barn i Arboga i vintras. I TV-programmet Efterlyst bad polisen om allmänhetens hjälp att identifiera en mörk tygsko med vit snörning.

Den kvinna som misstänks för morden omhäktades på fredagen vi Västmanlands tingsrätt. Det ger åklagare Frieda Gummesson ytterligare två veckor att samla bevis mot den misstänkta kvinnan.

Polisen vill veta om någon har hittat en sån sko i Arboga, vid Skavsta flygplats eller i Stockolm, där kvinnan var efter morden. Den som har en sån sko hemma, men som inte har med mordet att göra, är också intressant för polisen, för de vill i så fall låna den skon. Polisen söker också efter en mörk jacka som den 31-åriga kvinnan kan ha slängt ifrån sig. Jackan kan ha slängts i Arboga, Stockholm eller vid Skavsta flygplats.

Utredningen dröjer
Den misstänkta kvinnan ska stanna kvar i häktet. På fredagen omhäktades kvinnan. Hon är även fortsättningsvis misstänkt på den starkare grunden sannolika skäl. Det beslutade Västmanlands tingsrätt på fredagen. Åklagaren har nu fått ytterligare två veckor på sig, fram till den 30 maj, att samla bevis mot kvinnan.