Inga spår efter dem som utnyttjat indiska

Polisen har fortfarande inga spår efter dem som utnyttjat en ung indisk kvinna under lång tid. Kvinnan har berättat för polisen att hon utnyttjats sexuellt i fångenskap.

Det var över en vecka sedan som den 29-åriga kvinnan själv kom till polisen i Örebro och berättade att hon hållits fången under lång tid och att hon utnyttjats sexuellt i sin fångenskap.

Kvinnan som är av indiskt ursprung har inga lagliga handlingar för att vara i Sverige, berättar polisens presschef Torbjörn Carlsson. Kvinnan som är både desorienterad och avmagrad vilar nu ut i tryggt förvar, säger Torbjörn Carlsson.

Hur utnyttjandet gått till vill polisen inte berätta och kvinnan har inte kunnat förklara var hon hållits fången eller hur hon tog sig till polisen.

Kvinnan är mycket medtagen och vilar ut i tryggt förvar på hemlig ort. Efter förhör med kvinnan i torsdags så fortsätter polisutredningen. Inga nya förhör är inplanerade enligt Torbjörn Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista