DEGERFORS

Strömtorpsskolan läggs ner

Strömtorpskolan i Degerfors läggs ner. Det är slutsatsen i den skolrapport som Degerfors kommun nu tagit fram.

Däremot kommer den nedläggningshotade skolan i Svartå få en förlängd tidsfrist och kommer att leva kvar, åtminstone ytterligare en tid.

Om elevunderlaget på Svartå skola inte ökar inom de närmaste fem åren så föreslår skolförvaltningen att också Svartå skola får stänga.

Den sextiosidiga skolrapporten om framtiden för skolorna i Degerfors lades fram igår och kommer att vara grunden för dom beslut som politikerna nu ska ta.

Bland annat har en oberoende konsult anlitats i arbetet och han har besökt föräldrar och skolpersonal för att samla synpynkter inför rapporten.

Förslaget om att Strömtorpskolan ska stängas innebär att eleverna istället flyttas till Letälvskolans nuvarande lokaler, en flytt som enligt förslaget ska vara genomförd senast läsåret 2011/2012.

Politikerna i Kultur och utbildningsnämnden i Degerfors kommer eventuellt att ta kunna ta beslut om skolförändringarna i Degerfors vid mötet i juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista