HÄLLEFORS

Hård kritik mot kommunstyrelsens ordförande

Hällefors kommunstyrelseordförande Pentti Supponen hade inte behörighet att teckna ett fallskärmsavtal för avgående kommunchefen Lars-Göran Loré. Det slår Sveriges Kommuner och landsting, SKL fast efter att ha granskat avtalet.

Kritiken mot Pentti Supponen har varit hård efter att det i april kom fram att han tecknat ett fallskärmsavtal med den avgående kommunchefen, utan att ha informerat dom andra politikerna i kommunen.

Enligt SKL hade Supponen inte rätt att teckna det här avtalet själv utan beslutet borde ha fattats av kommunstyrelsen. Supponen får också kritik för att han gått emot offentlighetsprincipen genom att han hållt avtalet hemligt i över ett och ett halvt år.

Pentti Supponen tillbakavisar däremot kritiken och hävdar att han hade behörighet att teckna fallskärmsavtalet på grund av att att han är kommunens firmatecknare. Vad det gäller brottet mot offentlighetsprincipen, då han hemlighållt avtalet för resten av politikerna i kommunen medger han dock att han handlat felaktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista