Dubbla löner ska ses över

Den läkare som står i beredskap för Nordic Battlegroup och haft full lön både från försvaret och landstinget sen januari 2007 har inte gjort något fel. Det beskedet ger Örebro läns landstings personaldirektör Maria Åkesson.

Vi har tidigare berättat att delar av beredskapspersonalen i Nordic Battlegroup får ut full lön både från sin vanliga arbetsgivare och från försvaret. För läkaren som jobbar i Örebro läns landsting har det här inneburit inkomst på över 140 000 i månaden.

Maria Åkesson säger att läkaren inte har gjort något fel.
– Vi har fått de papper han har skivit på. Det finns inga oegentligheter över huvudtaget, säger Maria Åkesson.

Nu ska landstingen i landet föra gemensam dialog med försvaret för att reda ut om vårdpersonal som är i beredskapstjänst ska ha dubbla löner i framtiden. Den dialogen ska Maria Åkesson sköta och hon hoppas att reglerna blir tydligare i framtiden.

På frågan om det i framtiden inte ska gå att få dubbla löner svarar Maria Åkesson att hon inte vet, men att det lutar åt det hållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".