kumla

Träffade politikerna för att diskutera Kvarntorpshögen

Representanter för det kanadensiska prospekteringsföretaget Ucore Uranium träffade på tisdagen kommunstyrelsens arbetsutskott i Kumla för att diskutera sina förhoppningar att få utvinna metaller ur Kvarntorpshögen.
Enligt Annica Eriksson (s), kommunstyrelsens vice ordförande är alla politiska partier motståndare till metallutvinning även efter mötet.

- Det är ett säkert projekt, det är bra för miljön, det är bra för kommunen och det är bra för våra aktieägare. Men jag vill understryka att vi är i ett mycket tidigt skede säger Harmen J Keyser från det kanadensiska prospekteringsföretaget Ucore Uranium.

Socialdemokraten Annica Eriksson som är kommunstyrelsens vice ordförande i Kumla anser inte att tisdagens presentation på något sätt ökat chanserna för brytning av uran eller något annat i Kvarntorpshögen.
- Jag tror att vi hade förväntat oss att få lite mer information om processer och vad man hade tänkt sig. Man har förklarat förut att det här är ett väldigt tidigt möte i processen och att man bara vill lyfta de här planerna och vill ha igång ett samrådsarbete med kommunen kring det här.

Annica Eriksson tycker inte att de fick mycket svar på sina frågor. Hon tror inte heller att det motstånd mot brytning som funnits i alla partier i kommunen har förändrats efter mötet som hölls på tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista