örebro

Idé om Ungdomens hus välkomnas av kommunen

KFUM Örebros önskan att få bygga ett Ungdomens hus på väster i Örebro, som vi har berättat om tidigare, välkomnas av Örebro kommun, det säger Fredrik Persson (mp), ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad i Örebro. Förutsättningen för satsningen är ett ekonomiskt bidrag från kommunen. 

- Jag tycker att det är en jättebra idé, men jag vill titta på det lite närmare och se ritningar och idéer och sätta mig ner med KFUM riktigt ordentligt. Men det jag har förstått hitintills ser ganska bra ut, det tycker jag. Det säger Fredrik Persson som är Miljöpartist och ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad i Örebro.

Som vi berättat tidigare har KFUM Örebro en idé om att köpa eller hyra en lokal mellan Trängens IP och motorvägen i Örebro. Man vill skapa ett allaktivitetshus med både idrott och musik för ungdomarna på väster.

KFUM vill bland annat bygga en bollhall i lokalen och där behöver man ekonomisk hjälp från kommunen. Men kommunen tvekar, i alla fall än så länge, enligt Fredrik Persson.
- Kommunen kan blockförhyra och sen hyra ut timmar till andra idrottsföreningar. Jag tror inte att vi går in med rena investeringspengar och hjälper till att bygga, det tror jag inte. 

Läs även:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista