karlskoga

Kvinna fortfarande försvunnen

Polisen hade vid 19-tiden på tisdagskvällen ännu inte funnit den 68-åriga kvinna som försvann vid lunchtid på måndagen vid en golfbana utanför Karlskoga.

Under tisdagen har polisen och frivilliga sökt med hundar och helikopter i ett område vid sjön Möckeln. Signaler från kvinnans mobiltelefon kom därifrån under dagen. 

Man har samtidigt letat efter kvinnan i parets hem i Värmland, men där fanns hon inte enligt de länsvakthavande polisbefälen i Örebro län och Värmland.

-Vi har under dagen haft ett 30-tal poliser med bland annat hundar i sökandet. Även ungefär lika många militärer har också varit med. Nu fortsätter vi fram tills mörkret lägger sig. Vi hoppas hitta henne vid liv, annars fortsätter vi i morgon onsdag igen, sade Bo Rosendahl, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till TT på tisdagskvällen.

Den försvunna kvinnan lider av demens men är enligt polisen i övrigt vital.

Kvinnan har även tidigare försvunnit när hon och hennes make skulle träffas vid en golfbana, då i Karlstad. Det blev också ett polisärende, men då återfanns hon välbehållen på väg till parets bostad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".