Kopparberg

Bankrånare fick fängelsestraff

Göta hovrätt dömmer ytterligare en man för rånet mot Kopparbergs Sparbank. Banken rånades i början av förra året. I tingsrätten friades mannen, men i hovrätten så döms han istället till fängelse för brottet. Enligt hovrättens dom får mannen 2,5 års fängelse.

Samma man friades tidigare av Örebro Tingsrätt helt från inblandning i rånet. Tingsrätten ansåg att det inte gick att bevisa att den nu dömda mannen var delaktig i rånet, trots att flera personer pekat ut honom. Men hovrätten gör alltså en helt annan bedömning.

Förutom fängelsestraffet döms den nu 22-åriga mannen att betala skadestånd, dels till Bergslagens Sparbank men också till flera av de anställda, på totalt drygt 400 000 kronor. Efter avtjänat straff ska han utvisas ur Sverige med förbud om att någonsin återvända.

Mannen avtjänar redan ett fängelsestraff för bland annat rån mot Bergslagens sparbank. Redan tidigare är en annan man dömd för Kopparbergsrånet. Även den mannen är dömd till fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista