Ingen hopslagning av SR, SVT och UR

Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion ska inte slås ihop. Men bolagen uppmanas däremot att samarbeta mer om bland annat administration. Dessutom bör bolagen få rätt att dra av moms Det kommer, enligt vad SR Ekot erfar, ensamutredaren örebroaren Rosemarie Frebran (kd) att föreslå i sin utredning om Public Service framtid.

Utredning ska presenteras i juni. Rosmarie Frebran kommer också i utredningen att föreslå att tevelicensen blir kvar. Diskussioner har förts om att bekosta Public Service med skattemedel istället.

Men att tittarna betalar tevelicens som går till alla tre bolagen bedöms kunna fortsätta att vara finansieringskälla även i framtiden.

Enligt utredningen ska licens-pengarna gå direkt till bolagen utan att som idag först passera rundradio-fonden och beslut av riksdagen innan pengarna kan användas. Det innebär ökat avstånd från politikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista