Askersund

Oro att skolrenovering drar ut på tiden

Elever och personal väntar med stor otålighet på att det verkligen ska bli en renovering av Sjöängsskola i Askersund. Skolan som byggdes på 60-talet är idag sliten och väldigt trång, och dessutom behövs en handikappanpassning. Som vi tidigare berättat har de ledande skolpolitikerna föreslagit att det ska bli en 6 till 9 skola och ombyggnaden kan möjligen börja år 2011.

Rektor Malin Skyrman-Kindervall ska träffa skolpolitikerna i Askersund den här veckan och menar att Sjöängsskolan har ett otrologt behov av en renovering, det får inte bli långbänk av frågan utan nu krävs snabba beslut, enligt henne.

Miljön är inte den bästa på Sjöängsskolan, det regnar in från de platta taken, ljusinsläppen är igensatta, det är allmänt trångt och så mitt på gården har man byggt en pavijong för att klara behoven av utrymmen under de stora barnkullarna. Eleverna Elin Vretlund och Sara Jansson går i nionde klass. De berättar att deras arbetsmiljö består av mörka lokaler som är kalla vintertid.

Urban Karlsson undervisar i NO och matte på Sjöängsskolan i Askersund var själv elev en gång på skolan. Han hoppas att det verkligen ska bli en ombyggnad nu. Han berättar att bland läraran på skolan har många tappat hoppet om att det verkligen ska bli en ombyggnad innan de själva går i pension.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista