örebro

Flyttkarusell upprör personalen

De anställda på Örebro kommuns löneenhet är upprörda för att deras jobb nu flyttas från centrala Örebro. På enheten jobbar 30 personer och det har bara varit i sina nuvarande lokaler i ett år. Slöseri med skattepengar att flytta, tycker de anställda.

Flytten är en del i de stora förändringar som genomförs i den kommunala administrationen och som startar en stor flyttkarusell i kommunens lokaler. Det är den nycentraliserade personalenheten ska ta över löneenhetens lokaler istället.

Lotta Skinnars-Pettersson på löneenheten säger att de inte kan jobba som de har tänkt sig i den nya lokalerna de ska flytta till. Hon betonar att hon inte har något emot att jobba i just Brickebacken. Hon har själv jobbat där i över tio år innan hon fick flytta in till stan när kommundelarna försvann.

Det är lokalerna på Västra Bangatan Lotta Skinnars-Pettersson och hennes kollegor tycker är så viktiga att de nu skrivit ett upprört brev till Örebros kommunledning. I sina nuvarande lokaler har ett öppet kontorslandsskap möblerats och dimentionerats för att kunna ta emot de 15 personer som nu ska förstärka enheten när all löneadministration ska centraliseras. Men strax efter att de sista gardinerna kommit på plats kom beskedet att den nycentraliserade personalenheten ska ta över lokalerna.

Personalchefen Carola Lilja säger att det är viktigare för den enheten att ha ett central läge eftersom den har mer kontakt med andra människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista