ÖREBRO

Varbergaskolan blir pedagogisk profilskola

Varbergaskolan i Örebro ska från och med höstterminen 2009 få en pedagogisk profil som kallas Regio Emilia. Det beskedet fick föräldrarna till barn på skolan på tisdagskvällen. Anledningen är att Varbergaskolan har tappat många elever de senaste åren, nu ska en pedagogisk profil införas för att göra skolan attraktiv igen.

Förslaget kommer från de styrande politikerna i skolnämnd nordväst.

Anders Hagsten, kristdemokrat och ordförande i nämnden, hoppas att man ska kunna vända trenden med nåtgot nytt och dessutom är det få skolor i stan som har just en pedagogisk  profil.

I korta drag handlar Regio Emilia-pedagogiken om att fokusera på barens drivkraft att lära och upptäcka världen.

Anders Hagsten, kristdemokraterna menar att det behövs en nystart på Varbergaskolan, nu ska man rekrytera skolpersonal som kan jobba med Regio Emilia-profilen. Han vill inte säga att det är ett underkännande av personalens prestationer utan hänvisar till att föräldrarna i området i stor utsträckning har valt andra skolor.

Rektor Tommy Modig kommer som alla andra att få söka om sin tjänst eller ett annat jobb och är sparsmakad med att kommentera.

Idag finns det en förskola i Varberga som drivs med tydlig Regio Emilia-pedagogik och den har lockat familjer både från Varberga och andra bostadsområden i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista