örebro

Konstverk i hela stan

Örebro Open Art, konstutställningen som gör hela staden till ett galleri, invigdes på onsdagen. Totalt finns ett 70-tal konstverk på offentliga platser i Örebro. Konstnärerna bakom utställningen kommer både från Sverige och andra länder.

- Open betyder ju öppen och vad vi vill visa är att konsten ska vara tillänglig för alla människor. Det säger projektledaren Mats Nilsson vid Örebro Konsthall.

Det är ett 70-tal konstverk som spritts ut i hela centrala Örebro. På Olof Palmes torg till exempel står ett 10-tal containrar med konstverk. I Svartån bredvid Örebro slott finns en kyrka gjord av speglar. 

Att konsten placeras utomhus i centrala Örebro är från början ett uppdrag från ordföranden i kultur- och medborgarnämnden Behcet Barsom. Men det är förstås även en dröm som alltid har funnits, men som det varken har funnits tid eller resurser till, säger Mats Nilsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista