karlskoga

Nytt badhus ser ut att dröja

Trots många och långa debatter kring satsningen på ett nytt badhus i Karlskoga, tycks nu idén frysa inne. Karlskoga kommun har inte råd. Istället satsar kommunen på en ny gymnasieskola och på ombyggnaden av E18.

- Vi har aldrig sagt att det inte ska bli badhus, utan vi ska försöka lägga in det här mer tydligt i den process där vi ska göra de här investeringarna. Det säger socialdemokraten Bengt Johansson.

- Att vi tvingas ta den här diskussionen hänger ju också samman med att vi ser utvecklingen för kommunerna generellt i Sverige. Konjunkturerna kommer att svikta, det vet vi. Och skatteintäkterna kommer inte att öka på något sätt.

Moderaternas Ola Karlsson håller med om prioriteringarna, men tycker att frågan är sällsynt illa skött. Om han lett kommunen hade han sett till att det tagits fram en kostnads- och konsekvensanalys för vad ett nytt badhus skulle komma att kosta. Men det har inte Bengt Johansson beställt någon, istället har kunskapen om vad det kostar inhämtats vid studiebesök. 

Att det nu inte blir något nytt badhus ställer till det för bland andra simhopparna. Utan ett hopptorn med tio meters avsats kan man inte arrangera några nationella tävlingar. Halva tiden av träningen är dessutom på land och de förutsättningarna brister, säger Ulrika Knape Lindberg som är förbundskapten:

- Ska vi kunna hålla oss på en en elitnivå så måste vi kunna ha tillgång till ett bra landträningsutrymme.

Kerstin Bergström Persson är socialdemokratisk ordförande i kultur- och föreningsnämnden. Hon menar att det inte längre går att lappa och laga på det gamla badhuset.

- Nej det gör det definitivt inte, för badhuset är i ett bedrövligt skick på undersidan. Det är lappat och lagat i många omgångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista