Ska få fler med funktionshinder att motionera

För att få fler barn och unga med funktionshinder att motionera mer så har forskaren Birgitta Sjöqvist Nätterlund vid barn- och ungdomshabiliteringen vid Örebro läns landsting fått 150 000 kronor ur Stiftelsen Kungaparets Bröllopsfond för forskning.

- Du kanske är rullstolsburen, du kanske går med kryckor. Det kan vara många olika typer av funktionshinder som inte gör att du kan vara fysiskt aktiv. I skolan kanske du inte kan vara med i gymnastiken för att du inte kan röra dig. 

Birgitta Sjöqvist Nätterlund vid barn- och ungdomshabiliteringen vid Örebro läns landsting har fått 150 000 kronor till sin forskning. Tanken är att det på sikt ska leda till att barn och unga med funktionshinder motionerar mer.

- Vi tittar på alla barnen inom Örebro län som har funktionshinder. Och vi hoppas verkligen att föräldrar som får det här brevet och förfrågan, ställer upp och svarar på våra frågor.

- Och sedan i resultatet hoppas vi kunna erbjuda dem som har den här låga aktivitetsnivån åtgärder för att bli mer aktiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista