Fjugesta

Sannabadet fortfarande stängt

Det är tveksamt om det kommunägda Sannabadet i Fjugesta kan öppna nästa vecka, det säger den nya arrendatorn Frank Cazemier från Holland . Han är osäker på om den nya reningsanläggningen är klar ens när simskolan börjar, veckan efter. 

Två blåa tankar till reningsverket står klara på Sannabadet men det fattas fem, och vattnet som tappats upp i bassängen för att värmas upp är illgrönt av alger.

Frank Cazemier från Holland vågar inte tro på att filtren dyker upp idag, men Lekebergsbostäders vd Owe Nilsson är desto mer säker på att de efterlängtade reningsfiltren är på väg.
- De är någonstans mellan Göteborg och Sannabadet.

Mia Serenander har barn som brukar bada på Sannabadet, och hon tycker att hela renoveringen har skötts dåligt av kommunen.
- Jag tycker det är jättesynd eftersom vädret ha varit som det har varit. Planeringen har varit usel.

Arrendatorn Frank Cazemier vill verkligen komma igång med badsäsongen. Han och hans fru kan inte göra annat än att gå och vänta. De förlorar ju pengar för varje solig dag, och funderar på att gå och lägga en räkning utanför kommunhuset när sommaren är slut.

Lekebergsbostäders vd Owe Nilsson svarar att det faktiskt inte är så att badsäsongen blivit försenad, för han har hela tiden pratat om att badet ska öppna en bit in i juni.
- Ja, jag har sagt att det öppnar den tionde.

Kommunchef Tomas Andersson säger att någon ersättning till arrendatorn för uteblivna inkomster - det blir det inte tal om.
- Det är saker som vi inte har kunnat råda över.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista