karlskoga

"Spara på vattnet!"

I Örebro län uppmanas invånarna på olika håll att vara sparsamma med vattnet. I Karlskoga har vattenförbrukningen ökat med 25% den senaste tiden. Stora mängder vatten används till både bevattning av trädgårdar och till pooler. Om inte vattenförbrukningen går ner i helgen kan det bli nödvändigt att införa bevattningsförbud i Karlskoga.

- Det vi går ut med nu är ju en uppmaning till att vara lite försiktiga. Jag tror inte att man kanske tänker på vattnet på det sättet. Man tycker att det är en resurs som man bara kan använda hur som helst. Det säger Leif Lundell, marknadschef på Karlskoga Energi och Miljö.

Han tycker inte att det okej att vattna gräsmattan när det är sådan brist på vatten som det är nu. Han vill att man verkligen tänker sig för innan man vattnar.
- Eftersom vi ser så pass allvarligt på det här och uppmanar folk att inte göra det, så ser vi helst att man inte gör det. 
Men märkligt nog så vattnar kommunen själv viss växtlighet. Sif Eklund är kommunens stadsträdgårdsmästare och hon förklarar att de absolut måste vattna de nya plantor som sätts ut nu.
- När vi sätter ut dem så här i den här hettan, så måste vi vattna jättemycket annars kommer de att dö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista