LÄNET

Både byggnad och skog brann

Flera bränder härjade på olika platser runt om i länet under söndagen. Dels brann den så kallade mini-bondgården i Lundby i Örebro ner till grunden. Det blev ett besvärligt släckningsarbete eftersom det blåste kraftigt under eftermiddagen och kvällen.

Enligt vittnen ska ett gäng ungdommar ha setts vid byggnades strax innan branden och polisen tror att de kan ha något med den att göra.
Branden rubriceras i nuläget som mordbrand och platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Byggnaden användes som förråd.

I norra länsdelen utbröt en skogsbrand på söndagseftermiddagen. Det var ett större område vid Mossgruvan norr om Stora Sandjön.
Tre räddningstjänster deltog i släckningsarbetet till att börja med, och det finns fortfarande personal på plats som jobbar med eftersläckning.
Räddningstjänsten hade först svårt att hitta området , men kunde till slut lotsas rätt med hjälp av brandflyget.

Ytterligare en skogsbrand utbröt på söndagskvällen söder om Åmmeberg. Det var mycket besvärlig terräng i området men räddningstjänsten kunde ändå få branden under kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista