Dagbarnverksamhet blir förskola

Idag tar politikerna i skolnämnd sydost i Örebro beslut om att dagmammorna inte får bedriva verksamhet tillsammans i en och samma lokal i Almby. Prästhagen, som verksamheten kallas, ska göras om till en vanlig förskola där förskolärare ska anställas.

Eva Sköld, föräldrarepresentant, upprörs nu över dom argument som lyfts fram till varför kommunen måste göra om verksamheten.

Politikerna hävdar bland annat att det går emot kommunens likabehandlingsprincip, vilket innebär att kommunen inte kan erbjuda en sorts barnomsorg till vissa utan att ha förutsättningar att erbjuda den till alla.

Enligt föräldrarna finns den här sortens lösningar på andra håll i Örebro kommun och undrar nu varför politikerna så snabbt vill klubba igenom förändringen på Prästhagen, en verksamhet som funnits i 14 år och som fungerat bra, enligt föräldrarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista