Det brinner fortfarande i Tiveden

Det brinner fortfarande i skogarna i Tiveden vid sjön Trehörningen. På tisdagseftermiddagn blossade skogsbranden upp igen, som följd av den hyggesbränning som gick överstyr för en och en halv vecka sedan och där det nu brunnit flera gånger sedan dess.

Under hela natten har cirka 50 man, både brandmän och hemvärnet, funnits på plats för att försöka få branden under kontroll.
Till sin hjälp har de också haft tre helikoptrar.

Arbetet just nu går ut på att få branden under kontroll. Det gör man genom att blöta upp de områden som finns runt branden för att den inte ska spridas.

Ännu fler brandmän och hemvärnspersonal kommer att skicka till Tiveden under dagen, samtidigt som räddningstjänsten hoppas på regn i dag.

Även väster om Gyttorp i närheten av Bleckbergsåsen har en skogsbrand härjat sedan i går eftermiddag. Där fanns på tisdagen som mest 30 brandmän och nästa lika många privatpersoner som jobbade med släckningsarbetet. Men den branden är under kontroll nu uppger SOS Alarm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista