Moderat utspel om storregion

Om det blir storregioner i Sverige hotar det Universitetssjukhusets framtid i Örebro och det kan betyda att USÖ måste säga upp 900 anställda, enligt Kent Persson, oppositionsråd för Moderaterna i Örebro läns landsting.

I dag bedriver USÖ högspecialiserad vård för ca 462 miljoner kronor och vid en eventuell regionbildning riskerar dessa resurser att försvinna, enligt Kent Persson, moderat oppositionsråd i Örebro läns landsting.

Men det är inte bara uppsägningar som väntar om storregionen bildas och USÖ inte förblir Universitetssjukhus. Enligt honom skulle den efterlängtade läkarutbildningen inte kunna bli verklighet om storregionen blir av.

Men Marie-Louise Forsberg-Fransson, socialdemokratiskt landstingsråd i Örebro delar inte Kent Persons oro och säger att hans kommentar är ett ovanligt korkat politiskt utspel.

Hon ställer sig undrande till hur Moderaterna och Kent Persson har kommit fram till dessa konsekvenser. Eftersom att det enligt Forsberg-Fransson inte finns något som tyder på att en storregion skulle leda till att USÖ måste säga upp nära tusen personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista