ASKERSUND

Kommunpolitiker vädjar om att låta privatklinik vara kvar

Läkarbristen märks även i Askersunds kommun och när nu en privatpraktiserande läkare ska gå i pension vädjar kommunledningen till landstingets politiker att ge tillåtelse till att överlåta praktiken.

Landstinget i Örebro län är annars mycket restriktiv att teckna vårdavtal med privata vårdgivare. Men Bo Trygg som är socialdemokrat och kommunalråd i Askersund hoppas ända att landstinget ska ge tillståndet för en yngre läkare att ta över praktiken.

Men landstingsledningen är inte förtjust. Håkan Bergman som är landstingsråd och också socialdemokrat menar att man måste gå ut med ett anbudsförfarande om man ska förnya sitt kontrakt med en privat vårdgivare i Askersund.

Han tycker dessutom att det just nu är rätt osäkert vad den borgerliga regeringen vill göra med etableringsrätten. Tills vidare föreslår han en vikarie på den privata kliniken i Askersund eller att landstinget stöttar vårdcentralen mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista