Ställdalens skola kan bli friskola

I dag ringde skolklockan för sista gången i Ställdalen. Men det finns hopp på bygden om att kunna öppna skolan igen som friskola.

Ulrika Bornström är aktiv i föreningen ”Föräldrar för friskola” och har själv gått i Ställdalens skola som barn. Hon bor nu med sin familj nära skolan och hon är angelägen om att skolan inte ska försvinna. Hon hoppas nu att skolan ska kunna öppna igen som friskola.

Enligt Ulrika Bornström har friskoleföreningen vid flera tillfällen bett om att få köpa skollokalerna men hittills har de inte fått något besked alls av kommunen. Föreningen fick dessutom avslag på sin ansökan om friskola av Skolverket just för att det inte är klart med lokalfrågan.

Nu misstänker Ulrika Bornström att de styrande i Ljusnarsbergs kommun försöker förhala lokalfrågan eftersom att de inte vill att det ska starta en friskola i kommunen.

Men Ann-Margret Runheim, skolchef i Ljusnarsbergs kommun menar att kommunen inte kunnat ge besked om lokalerna eftersom att de väntat in ombyggnaderna av en skola i Kopparberg.

Ulrika Bornström menar att kommunen motarbetar en friskola i Ställdalen. Något som skolchefen dock förnekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista