ÖREBRO

Övervakningskameror kan införas på Örebros skolor

Skadegörelsen på skolorna i Örebro är omfattande. Alla krossade rutor kostade verksamheterna 2,4 miljoner kronor förra året. Därför undersöker nu fastighetsnämnden möjligheten att sätta upp övervakningskameror på flera skolor i Örebro.

Enligt Hannah Ljung har Örebro tittat närmare på Kumla, Boxholm och Norrköping där kameror placerats på skolor och där har skadegörelsen minskat.

Men det kostar också en hel del att sätta upp kameror, vilket nu utreds på förvaltningen. Men den kostnaden är det värt, menar Hannah Ljung eftersom att uppmana närboende att röra sig på skolområdet kvällstid och att anlita vaktbolag inte har räckt.

Men Mussie Ephrem från Vänsterpartiet är kritisk till kameror på skolområden. Han menar att det är helt oacceptabelt att införa övervakningskameror, särskilt med tanke på den höga kostnad som det skulle innebära. Enligt honom skulle det vara en bättre lösning att ha fritidgårdarna öppna på helgerna då den mesta av skadegörelsen sker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista