ÖREBRO

Hyresgästerna på Strömpis åker ut

De hyresgäster som hyr och driver nöjeskrogen Strömpis i centrala Örebro ska omedelbart flytta verksamheten från lokalerna. Det beslutade Örebro Tingsrätt i dag.

Ägaren, ChaMer Ab, som Tomas Larsson står bakom har också rätt till hela det hyresbelopp som deponerats hos Länsstyrelsen på 810 000 kr.

Konflikten mellan hyresgästen Nyla och ägaren Tomas Larsson började redan för ett år sen. Hyresgästen menade att de utfört reparationer som ägaren borde betala och valde därför att deponera alla hyror på Länsstyrelsen för att försöka få ut pengarna de lagt ut.

Men nu står det alltså klart att det är ägaren Tomas Larsson som vunnit tvisten och han får nu tillbaka de hyror som deponerats.

Nu har hyresgästerna 3 veckor på sig att överklaga beslutet men verkställandet av flytten får genomföras även utan att domen vunnit laga kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".