Vill ändra örebroarnas shoppingvanor

Modevisningar, artister och workshops ska få örebroarna att ändra sina shoppingvanor. Det tror i alla fall studieförbundet Studiefrämjandet som har fått 120 000 kronor från Konsumentverket för att öka medvetenheten kring konsumtionens sociala effekter.

Studieförbundet Studiefrämjandet i Örebro har fått 120 000 kronor från Konsumentverket. Pengarna ska gå till att öka medvetenheten kring konsumtionens sociala konsekvenser, bland annat genom modevisning och seminarium.

Jonas Bilow är projektledare på Studiefrämjandet och han tror att Studieförbundets satsning på workshops, konserter och seminarier kan locka många människor som kanske inte annars är intresserade av rättvisehandel. 

Bidraget till Studiefrämjandet i Örebro är en del av sammanlagt över fyra miljoner som Konsumentverket delar ut i år för att stärka konsumenternas förutsättningar för att göra aktiva val och för att öka möjligheterna till socialt och ekonomiskt hållbar konsumtion.

Jonas Bilow är projektledare på Studiefrämjandet och han tror att

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".