Foto: Gunnar Lundmark, SCANPIX
LÄNET

489 rattfylleresor görs varje dag

I Örebro län görs 489 rattfylleriresor varje dag. Det visar nya beräkningar från trafiksäkerhetsorganisationen NTF. Extra försiktighet krävs under midsommarhelgen då risken att möta en rattfyllerist ökar dramatiskt, enligt Roger Andersson på NTF i Örebro.

NTF:s studie bygger på en rapport från VTI, Statens väg och forskningsinstitut, där man hämtat data från polisens trafiknykterhetskontroller i Örebro, Östergötland och Sörmland.

Studien visar också att det är stor skillnad i antalet rattfylleriresor om man ser till resten av landet. På Gotland till exempel görs det 65 rattfylleriresor varje dag och värst är det i Västra Götaland där det görs 2100 rattfylleriresor om dagen.

Nu till midsommarhelgen gäller det att vara extra försiktig eftersom att risken att möta en rattfyllerist då ökar dramatiskt, menar Roger Andersson, på NTF i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".