Prins Carl Philip testar sin Porsche i ett testlopp på Gelleråsen inför Carrera Cup. Foto: Tony Welam, Scanpix.
Karlskoga

Färre tävlingar på Karlskoga Motorstadion

Karlskoga Motorstadion i Gelleråsen tvingas sätta stopp för många motortävlingar i framtiden. Miljödomstolen har nämligen avgjort en tvist mellan Karlskoga Motorstadion och länsstyrelsen i Örebro.

Miljödomstolen har nu fastställt att Motorstadion i Karlskoga bara får anordna åtta tävlingar per år då bullernivån överstiger 80, 75 respektive 70 decibel. Enligt ägaren till Karlskoga Motorstadion är det här ett beslut som kommer påverka verksamheten på stadion negativt, då det kan göra att de inte kan anordna så många motortävlingar som de skulle vilja.
Karlskoga Motorstadion har på senare år blivit en populär tävlingsarena som anordnar många motortävlingar på internationell nivå.
Eftersom att det gäller olika regler för bullernivån vad det gäller svenska och internationella fordon kan Miljödomstolens dom nu sätta stopp för de internationella tävlingarna på stadion.
Anders Björklund, informationschef i Karlskoga kommun har tidigare uttryckt en oro för att de nya bullerkraven skulle kunna påverka Karlskoga kommun på ett negativt sätt.
Det eftersom att motorstadion i Karlskoga utgör en viktig del i kommunens näringsliv och om motorstadion nu kommer att konkurreras ut till fördel för andra arenor i Sverige som tillåts ha högre bullernivåer kommer det påverka hela kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".