Klartecken till lösningen som kan rädda ÖSK

Fotbollsklubben Örebro SK har nu klart med en lösning för att rädda sin elitlicens, och därmed få spela kvar i allsvenskan. Klubbens revisorer har gett klartecken till en lösning där en privatperson ger klubben en kapitalförsäkring på över fyra miljoner kronor.
Senast sista juni måste ÖSK kunna presentera en lösning som visar att klubben har täckning för sin totala skuld som nu är uppe i 4,3 miljoner kronor. Om inte klubben skulle klara det så kan Svenska Fotbollsförbundets licensnämnd flytta ner ÖSK från Allsvenskan. Men på ÖSK:s årsmöte för ett par veckor sedan avslöjade klubbens ordförande Ove Lindqvist att en privatperson erbjudit sig att gå in med dom pengar som behövs. Det skulle bara vara en bokföringsteknisk lösning och klubben skulle bara få tillgång till pengarna så att säga på pappret. Allt som behövdes var ett klartecken från klubbens revisorer. Och nu har klubbens ledning fått det. - Vi har fått sanktionerat att om vi behöver så kan vi jobba vidare på det, säger Ove Lindqvist som i veckan träffat klubbens revisorer för att diskutera frågan. Men Ove Lindqvist hoppas fortfarande att klubben ska hitta en lösning som ger pengar som klubben också kan utnyttja på andra sätt. Till sist är det ju förstås licensnämnden som ska ge OK till ÖSK. Men Ove Lindqvist är inte orolig för att den skulle ha något emot om ÖSK använder sig av den här bokföringstekniska lösningen, eftersom den redan utnyttjats av andra svenska elitklubbar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".