41-åringen som rövade bort Örebrokvinna häktad

På söndagseftermiddagen häktades den 41-årige man som misstänks för att ha fört bort en Örebrokvinna och hållit henne inlåst i en sommarstuga i Virserum i Småland under en vecka.
Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för människorov. Försvarsadvokat Björn Lindqvist säger att mannen nekar till det, men medger olaga frihetsberövande. Huruvida mannen eventuellt skulle behöva vård istället för fängelse är för tidigt att säga enligt Björn Lindqvist. Mannen har under sex års tid förföljt, hotat och trakaserat den 33-åriga Örebrokvinnan och hennes familj. Trots att det redan 1996 utfärdades ett besöksförbud mot kvinnan. Vid fyra tidigare tillfällen har mannen genomgått rättspsykiatrisk undersökning och vid samtliga tillfällen har domstolen slagit fast att mannen inte behöver någon vård. Enligt beslut på häktningsförhandlingen ska åtal vara väckt den 25 april. Inom en vecka efter det hålls rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".