Oklart vad Obol har för skulder och tillgångar

Drygt 57 miljoner kronor finns det i fordringar hos det omdiskuterade investmentbolaget Obol Investment. Det visar den bouppteckning i Obols konkurs som nu har kommit in till Örebro tingsrätt. Men det är en nödbouppteckning som gjorts eftersom det inte har varit möjligt att utreda vad som finns i konkursboet.

Bland fordringsägarna som har krav på Obol finns bland annat en bilhandlare i Örebro enligt Nerikes Allehanda. För bilhandlaren ska det röra sig om en fordran på drygt 700 000 kronor.

Det är konkursförvaltaren Einar Wanhainen som lämnat in nödbouppteckningen till Örebro tingsrätt. Där står bland annat att han inte haft tillgång till fullständiga underlag för att göra bouppteckningen och att han inte fått kontakt med någon ställföreträdare.
När det gäller företrädarna Bo Johansson och Jan Saradlic så finna ingen adress på Johansson men Saradlic har en adress i Kanada.

Sammanlagt så är fordringarna på 57 452 000 kronor.
Största fordringen har en advokatbyrå som har 49 klienters krav på nästan 47 miljoner kronor. Men man kan se i boupptekningten att flera privatpersoner har hundratusentals kronor att kräva. Även Skellefteå AIK Hockey har 594 000 kronor i satsade pengar som de inte sett röken av.

De tillgångar som finns är de 11,5 miljoner kronor som finns deponerade hon länsstyrelsen i Stockhoml från Dundee Sequrity.
På fredag är det edgångssammanträdet i Örebro. Då är det meningen att företrädarna ska finnas på plats personligen för att under ed säga att förteckningen är komplett. Men eftersom det inte är troligt har konkursförvaltaren begärt att fakultativ ska läggas och då får någon annan som sett och kontrollerat bouppteckningen avlägga ed.