ÖREBRO

Patientrekord på akuten

I juni var det patientrekord på akutmottagningen på Universitetessjukhuset i Örebro, aldrig tidigare har så många sökt vård. Ekonomichefen på USÖ, Lennart Frommegård ser att den här trenden kan få konsekvenser för resten av vården.

Under flera år har allt fler patienter sökt sig till akuten på USÖ, i juni blev det 4150 läkarbesök, ett rekord med råge. Många av patienterna är äldre och de har i regel flera sjukdomar, det är ju inte så konstigt för antalet pensionärer blir ju rask fler i Sverige. Sen är folk idag mer medvetna om riskerna med hjärt- och kärlsjukdomar och söker hjälp i ett tidigare skede än förr.

Ekonomichefen Lennart Fromell menar att vården behöver mer pengar eller så får man effektivisera genom att till exempel samarbeta med de andra länssjukhusen. För akuten behöver resurserna, det verkar inte som om patienterna går inte dit i onödan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista