LÄNET

Vill öka tillgängligheten till vårdcentralerna

En patient i Örebro län som söker sig direkt till sin vårdcentral ska få hjälp och inte skickas hem för att kontakta primärvården via telefonen istället. Det menar lanstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson, socialdemokraterna.

Tidigare har patienter blivit besvikna då dom skickats hem från vårdcentralen utan att få prata med någon. Men eftersom landstinget har svårt med tillgängligheten måste man jobba på flera fronter för att bli bättre menar Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Andra sätt att nå sin vårdcentral kan i framtiden vara att boka sin tid via nätet och mail. Annars vill Marie-Louise Forsberg Fransson ge sjukvårdsupplysningen en mer framträdande roll. Både via nätet och telefonen.

Jan-Erik Brohede, oppositionsråd för folkpartiet tycker att socialdemokraterna gör för lite för tillgängligheten. Han reagerar på att patienten bara möter en telefonröst vid samtal till vårdcentralen. Marie-Louise Forsberg-Fransson menar att en personlig röst i telefonen skulle kosta för mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista