Oenighet om ÖSK-match är strejkbryteri

Om det blir Kommunal-strejk och den allsvenska matchen på Eyravallen i Örebro trots det genomförs på lördag som planerat, så kommer Kommunal att betrakta det som strejkbryteri.
ÖSK ska på lördag möta svenska mästarna Djurgården hemma på Eyravallen. Även om strejken bryter ut kommer matchen att spelas, säger ÖSK:s ordförande Ove Lindkvist. Kommunals ombudsman Nils Jisfält menar att om matchen spelas innebär det strejkbryteri. Han tycker att ÖSK:s agerarande är osolidariskt. Kommunens vaktmästare som ska tas ut i strejk arbetar i vanliga fall med att göra i ordning arenan för match. Enligt Ove Lindkvist är det bara kritning av planen som inte kan göras eftersom ÖSK brukar hyra den tjänsten av kommunens vaktmästare. Men eftersom planen är av konstgräs behövs ingen ny kritning. Både ÖSK och Kommunen anser att matchen kan spelas utan att någon annan gör vaktmästarnas arbetsuppgifter. Men Nils Jisfält tror inte att matchen kan genomföras när personalen som bland annat brukar låsa upp vändkorsen och se till att målburarna är på plats, strejkar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".