Örebro

Djurrättsaktivister bakom skadegörelse

Polisen utgår ifrån att det var djurrättsaktivister som natten till både lördagen och söndagen bedrev skadegörelse mot en kötthandlare på väster i Örebro. Butiken har råkat ut för krossade rutor och klotter två dagar i rad.

Omer Zeljkovic har drivit sin kötthandel på väster i Örebro sedan 1998. Han säger att hans verksamhet inte påverkas nämnvärt av skadegörelsen, men han tycker det är tråkigt när hans butik råkar ut för det. Det blir extraarbete och kostnader för nytt fönsterglas. Och den här gången fick han alltså byta rutor två dagar i rad.

Karl-Axel Karlsson på Polisen säger att Örebro varit förhållandevis förskonat från skadegörelse mot kötthandlare. Men han menar att särskilda slakteributiker löper större risk än de större matvarubutikerna.

Polisen har fortfarande inte några misstänkta gärningsmän men säger att det med stor sannolikhet rör sig om djurrättsaktivister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista