Kommunal ut i strejk

9000 kommunalanställda i landet strejkar sedan midnatt. Alla kommunalarbetarförbundets medlemmar i Örebro, Gävle och Halmstad är uttagna i strejken. I Örebro är det runt 1800 kommunalmedlemmar som strejkar i första hand fram till 29april. Dessutom är alla parkeringsvakter och trafikövervakare i hela landet uttagna i strejken. Även alla som jobbar på soptippar i landet är i strejk.
I Örebro kommer strejken i första hand att märkas genom att många förskoleavdelningar är stängda och andra avdelningar har mycket mindre personal. En annan effekt är att det inte kommer att serveras mat i skolorna och förskolorna i Örebro den kommande veckan. I Örebro kommun berörs även över 200 anställda inom den tekniska förvaltningen, bland annat sophämtarna är i strejk liksom mycket personal inom fritidssektorn. Bland annat är de kommunala baden stängda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".