Örebro

Svar om glastak dröjer

Fastighetsägarna längs Köpmangatan i Örebro har efter nästan ett halvår inte fått något svar från kommunen på förslaget om att bygga ett glastak över gågatan. Nu säger dock kommunstyrelsens ordförande, folkpartisten Staffan Werme att han är positivt inställd till förslaget.

Tanken med ett glastak över Köpmangatan är att det ska bli lättare för kunderna att ta sig fram, oberoende av väder och vind. Fastighetsägarna säger att de vill bidra till en förnyelse av stadskärnan, något som politikerna pratat mycket om. När programmet ”Stadsliv Örebro” presenterades i våras var dock inte förslaget om ett glastak med. Det har heller inte kommit någotformellt svar om vad kommunen vill heller.  

Grundtanken är ju att allmänheten ska trivas bättre i city och också handla mer. En solig sommardag i Örebro var meningarna delade om nyttan med ett glastak och det återstår också en del frågor att lösa oavsett tycke och smak. Frågan om hur brandkåren tar sig fram om det börjar brinna diskuteras bland annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista